10 juni

det blev ett lugnt pass i ridhuset idag, tränade lite på sidförande skänkel igen, nu börjar hon äntligen förstå vad man vill ;) började med att bara flytta som en kvarts framdelsvändning (sånt är bra i början, då kan man hjälpa till lite med spöt vid skänkeln) sen blev det skänkelvikning från spåret på långsidan in till kvartslinjen, lite rakt fram med rak häst och flytta ut till väggen igen, gjorde lite samma på diagonalen, flytta lite, rakrikta, flytta, rakrikta, osv osv.

det är bra att markera skillnaderna för hästen tydligt och vara precis i det man gör, som när man börjar med "styrövningar" under inridningen, det spelar ingen roll vart du styr, men du måste bestämma en punkt och rida till den punkten, eller göra halt precis där du bestämt, inte bara acceptera en för tidig sväng eller att det tar tre steg extra (givetvis får man anpassa svårighetsgraden) att få stopp.

travade lite och flyttade lite på diagonalen, det var lite svårare, så det blev bara kortare bitar. tränade lite på rakriktning, ut genom hörnen och forma, räta ut, rakt fram till nästa hörn osv.
hon hade svårare att flytta till vänster, vilket är lite märkligt eftersom hon har svårare med högergaloppen (höger bak) och borde ha svårare att tvära åt vänster med det? jaja petitesser.



blogg.se om ni lyssnar, varför går det FORTFARANDE inte att ladda upp bilder?!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0